Do roka a do dne, zvolal kdysi vůdce chodského povstání Jan Sladký Kozina. Prostějovské volejbalistky mají k podobným myšlenkám také důvod, neboť jim aktuální sezóna termínově skončila navlas stejně, jako loni. Co dál? Ženy VK teď mají deset dní volna, pak budou od příštího týdne trénovat do konce května

 

Podstatný rozdíl však spočívá v tom, že předchozí ročník neplánovaně utnulo všem týmům jeho předčasné zrušení kvůli koronaviru, zákazová stopka tehdy přišla 12. března. Tentokrát extraligové boje pokračují dál, ovšem ženy VK vypadly z play-off 11. března. Tedy na dřívější klubové poměry s pravidelnými postupy do semifinále (i dál) nezvykle brzy.

Důležitou otázkou tak v každém případě je, co přijde dál? „Hned po posledním utkání v Praze na Olympu a návratu domů dostaly holky volno. Potrvá deset dní do neděle 21. března, každá jej může využít podle svého uvážení. To znamená asi hlavně k odpočinku, k vyčištění hlav po vyřazení a k osobním věcem, u některých včetně studia vysoké školy,“ odtušil kouč Hanaček Lubomír Petráš. „Od pondělí 22. března pak začneme znovu trénovat, vždycky pondělí až pátek s volnými víkendy. V přípravě budeme kombinovat herní věci individuální i týmové, kondici a taky posilovnu, aby náplň měla dostatečnou vyváženost. Vše vzhledem ke covidové situaci v domácím prostředí,“ prozradil Petráš.

Společně makat budou hráčky Prostějova až téměř do konce května. „Některým holkám končí smlouvy posledního dubna, u těch bude květen na bázi dobrovolnosti. Jinak nechceme nic ponechat náhodě směrem k příští sezóně, abychom pro ni měli z nadcházejícího jara v rámci možností dobrý základ,“ upřesnil Petráš.