Je to už pět let, co eskáčko postoupilo do 2. ligy. Později sice ještě stihlo sestoupit, nyní už se ale zdá, že se stalo pevným účastníkem soutěže, se kterým se navíc po výkonnostní stránce musí počítat. Nabízí se tedy otázka, zda nastal čas, čas posunout se dál?

Zatím není možná postup na stole. Ale průběžné poznámky od fotbalového vedení nepochybně směřují k tomu, že by se v budoucnu postupovat chtělo. Jak na tom ale je základ, na kterém by v takovém případě eskáčko chtělo stavět. Je zde vůbec reálná šance, že by postupu dosáhlo a v nejvyšší lize neodehrálo jen pár zápasů před sešupem?

Fotbalové fanoušky potěším. Ano, postup je reálný. A to možná v průběhu dalších dvou let. Pokud se k němu tedy klub upne. Důvodů je několik. Tým disponuje dostatečně kvalitním, početným a mladým kádrem. Daří se mu pomalu, ale jistě posouvat hráče i do první ligy, může stavět i na svých vlastních odchovancích, kteří se postupně zapracovávají do druholigového kolotoče. Zdá se, že klub má nejen ambice, ale i určitou koncepci. A co je také důležité, řadu hráčů Prostějov vlastní, nejsou na hostování. Klub tak má k dispozici trvalejší kostru týmu, kterou jen podle možností doplňuje.

Nyní se samozřejmě může zdát, že postup je stále mimo dosah. Během brzké doby se ale může klidně stát realitou...