Opravdové nadšení a spousta dětských úsměvů. To bylo k vidění ve čtvrtek 23. září odpoledne na prostějovském zimním stadionu. Probíhala zde totiž náborová akce pro děti ve věku 4 až 8 let v rámci Týdne hokeje pořádaná SK Prostějov 1913 ve spolupráci s Českým hokejem.

„Jedná se o úplně tradiční náborovou akci, kterou pořádá Český hokej pro všechny děti. Nejprve se tady u stolečku zaregistrují do projektu, obdrží dárek od svazu v podobě krásné lahve, klíčenky a dresu,“ poznamenala k akci Martina Marková, předsedkyně SK Prostějov 1913, která rodiče a děti vítala přímo u vchodu.

Po registraci u vstupu se děti odebraly do nových šaten, kde se převlékly do výstroje. K dispozici rodičům i dětem byl od začátku přítomný Patrik Liška, hlavní trenér prostějovské přípravky, který měl akci na starost a odpovídal na všechny jejich otázky. Pak se asi dvacítka dětí odebrala přímo na střídačky, kde se zaujetím pozorovala rolbu a těšila se na led.

Děti bez rozdílu dovednosti bruslení měly jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být na jednu hodinu hokejistou pod vedením desítky trenérů z SK Prostějov 1913. Mezi nimi byli i bývalí prostějovští hokejisté Václav Meidl, Lukáš Duba anebo Filip Smejkal.

V jedné třetině zároveň probíhal trénink malých hokejistů, který sloužil jako ukázka týmu. Někteří zvědaví rodiče, ale i jiní rodinní příslušníci zaplnili obě střídačky, aby hodinový trénink svých ratolestí viděli přímo z prvních řad. Děti tak dostávaly instrukce nejen přímo od trenérů, ale i od rodičů. Nejvíce bylo slyšet, jak rodiče svým dětem říkali, aby pustily pomocnou branku a bruslily bez ní. Hodina, při které se děti bavily, utekla, a tak někteří noví hokejisté odcházeli z ledu smutní, že už je po všem.

Na závěr čekala děti autogramiáda prostějovských odchovanců Martina Richtera a Radka Procházky a k tomu pěkné klubové dárečky. Zájemci si také mohli prohlédnout nové zázemí s komentářem Václava Meidla. Čtvrteční akce splnila očekávání rodičů, dětí i samého vedení SK Prostějov 1913. „Máme zaregistrovaných celkem asi 20 dětí, některé možná přišly i bez registrace. Všichni jsou strašně šikovní a mají zájem dál pokračovat v přípravce. Akci bych tedy hodnotila úspěšně. Vzhledem k tomu, jaké je ještě venku hezké počasí a že na podzim vždy moc dětí nechodilo, je za mě spokojenost,“ pochvalovala si Marková.

 

Anketa: Jak se ti líbilo dnešní odpoledne? Co se ti nejvíce líbilo?

Kryštof

„Bylo to dobrý. Já už chodím do přípravky. Dneska bylo nejlepší střílení do branky.“

Viktorka

„Jo, líbilo se mi to tady moc. Nejvíce se mi asi líbilo bruslení.“

Ríša

„Dobře. Bruslení se mi líbilo. Bylo to tady všechno dobrý.“