I v malém sále sokolovny v Otaslavicích hlásí o letošní parlamentní volby velký zájem. V průběhu odpoledne i v pozdějším čase se místy i tvořily fronty. „Musím říct, že takovou volební účast jako dnes si za poslední roky nepamatuji, uvidíme, jak to bude vypadat zítřejší den, ale nedivila bych se, pokud by letošní volby byly, co se týče volební účastníci v obci z těch nejvyšších,“ potvrdila zájem také jedna z členek volební komise Marie Gernešová.

Kromě zájmu o volby v obci zatím žádné komplikace nezaznamenaly. Během zítřejšího dopoledne pak členové komise vyrazí také s přenosnou urnou za občany, kteří si zajistili možnost hlasování z domova.

Favoritem voleb v obci bude zřejmě stejně jako v předešlých hnutí ANO, zda to však bude s velkým náskokem jako minule je otázkou. Jedna z voliček potvrdila, že svůj hlas dala znovu svému hnutí. „Všichni ostatní pořád jen mluví, jak je všechno špatně, což mi ale nepřijde a v jejich programech jsem nic lepšího neobjevila,“ hodnotila jedna z postarších voliček.