Spolek Nezamyslických mažoretů je znám zejména díky svým recesistickým vystoupením plných humoru a pořádáním akcí, jako je Zimní olymppijáda na konci června či Silvestrovská koupel. Ale tím výčet jejich aktivit rozhodně nekončí.

 

Nezamysličtí mažoreti nejsou jen pro legraci, už v minulosti si například ve spolupráci s městysem vzali za svůj provoz obecního kluziště, které v zimě vzniklo na multifunkčním hřišti. Bezprostředně po vyhlášení nouzového stavu se nyní zapojili do pomoci seniorům, jimž zajišťují nákup potravin, drogerie a léků, popřípadě dodání roušek nebo dezinfekce. A to vše až domů. Kromě toho pomáhají také při vyřizování náležitostí na úřadech. Všechny tyto služby je možné si denně od 7:00 do 17:00 hodin zajistit přes telefonní číslo 724 535 353. Přístroj si členové spolku mezi sebou střídavě předávají.

„Pomoc seniorům jsme nabízeli už v první vlně a zájem o ni byl překvapivě vyšší, než je nyní. Tehdy jsme pomáhali jednomu až dvěma lidem denně, nyní je to tak jeden až dva za týden,“ zareagoval na dotaz Večerníku David Pospíšil.

 

Aktuální zpravodajství čtěte v tištěném vydání