Tohle přece nejde přehlédnout! Na jednu stranu si člověk nemůže zajít zaplavat, zahrát squash, ostříhat, nakoupit v krámku oblečení nebo si jen tak sednout na pivo. Na druhou stranu jsou snad všechny supermarkety natřískané až po střechu. Svědčí o tom mimo jiné i dvě fotografie z minulého týdne.

 

Výsměch všem drobným živnostníkům. Takto se mohou jevit vládní opatření v souvislosti s aktuální přeplněností obchodních center. Tam se den co den mačkají tisíce lidí. Velmi dobře si toho lze všimnout i v Prostějově. „Ve čtvrtek byl prostějovský Lidl totálně narvaný, lidi se přehrabovali v oblečení, tlačenice jak blázen, a přitom jsou u nás zavřená kadeřnictví, masáže, služby či malé obchody, kde si majitel v pohodě může pohlídat počet zákazníků,“ upozornil Večerník Milan Měchura. 

O tom, že podobná situace panuje aktuálně i v dalších supermarketech, nemůže být pochyb. „Na konci týdne se v Tesku tvořily opravdu dlouhé fronty, přitom fungovaly pouze tři pokladny,“ přidal se například Jaroslav Doležel. A nebyl sám...

Některá nastavení vládních pravidel v souvislosti s opatřením boje proti koronaviru jsou opravdu podivuhodná…

 

Aktuální zpravodajství čtěte v tištěném vydání