Na pondělní výhru v Ústí nad Labem dokázali Hanáci navázat ve středu v den státního svátku. I přes napínavý závěr brali proti Havířovu tři body za vítězství 3:2. V rámci třetího utkání tohoto týdne vyrazí Jestřábi v sobotu na led Frýdku-Místku. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00 hodin.

 Svěřenci trenéra Aleše Totera mají výrazně pozitivní skóre. Z jednadvaceti zápasu brali Hanáci 42 bodů a aktuálně se nachází na čtvrtém místě prvoligové tabulky. Petr Mrázek potvrzuje roli kanonýra týmu i celé Chance ligy. Mrázek vede kanadské bodování týmu, je nejlepším střelcem a první v hodnocení +/-. Jan Kloz je ve 34 letech k nezastavení, je za Mrázkem pouze o bod (8G+15A). Jiří Klimíček je s 18 body nejproduktivnějším bekem, ale zdatně mu sekunduje 13 bodový Patrik Husák. V brance se Prostějov opírá o Ondřeje Bláhu, ten už letos nastoupil k 17 utkáním (90,89). V minulém zápase ale nastoupil Marek Micka, pro kterého to byl premiérový zápas v seniorské soutěži.

 

Frýdek-Místek po reprezentační pauze hostil lídra tabulky Třebíč a s těžkým soupeřem dokázal vytěžit jeden bod za prohru na samostatné nájezdy. Ve středu pak Rysi vyjeli do dalekého Sokolova. Tam se jim ale nepodařilo překonat gólmana Berana a po prohře 0:3 odjížděli z Čech s prázdnou. Frýdku patří průběžná jedenáctá pozice, když za třiadvacet zápasů získal 32 bodů. V brankovišti se pravidelně střídá Juraj Šimboch a Frederik Foltán, kteří oba drží úspěšnost zákroků nad devadesáti procenty. Mezi obránci má nejvíc nasbíraných bodů Jakub Teper, který vstřelil čtyři branky a na dalších deset přihrál. Dobře rozehranou sezónu má i Mikuláš Zbořil (1G+11A), který je navíc jako jediný obránce z kádru ve statistice +/- v kladných číslech (+6). Útočníkům vládne polská posila Alan Lyszczarczyk, který má na svém kontě 6 branek a 18 přihrávek, za což mu patří třetí místo v celém bodování soutěže. Za ním je na druhém místě se 13 kanadskými body (5G+8A) Jonáš Peterek. Dvanáct bodů pak shodně mají David Bartoš a Rostislav Martynek.