Někomu to může připadat jako zanedbatelná banalita, ale pro členky A-týmu žen VK Prostějov měl uplynulý víkend značný význam. Ačkoliv nehrály žádné utkání, nebo spíš právě proto. Poprvé od zahájení soutěžního ročníku 2021/22 – to znamená od konce září (v součtu se závěrem přípravy však ještě o několik týdnů déle) – totiž měly dva celé dny volna. Navíc o víkendu, což jejich radost ještě znásobilo.

Víc času na odpočinek umožnil předehrávaný termín duelu na frýdecko-místecké půdě, s velkým předstihem daný plán naštěstí nic nezhatilo. Tedy ne jako nedávno za situace, kdy mělo být střetnutí u Šelem Brno původně odloženo, Hanačky se už začaly těšit na víkendový „veget“, a po následném potvrzení platnosti původního data dle extraligového rozpisu logicky nebyly vůbec nadšené.

Volejbal je samozřejmě jejich práce, kterou se (většinou) živí, tudíž není příliš nač si stěžovat. Na druhou stranu spousta lidí je odjakživa zvyklá na klasický režim pět pracovních dnů plus dva dny oddechu, o čemž si profesionálky zpod vysoké sítě mohou v zápasově intenzivnějších částech sezóny nechat jen zdát. Prostě je potřeba hrát a hrát, k tomu ještě kvalitně trénovat. A prostor na osobní volno jde logicky stranou, pokud má být družstvo úspěšné.

Třeba hráčky, které vedle vrcholové sportovní kariéry navíc i studují, to mají ještě mnohem náročnější. Často je to v jejich případě vysilující honička mezi halami, posilovnou a školou, přičemž natolik intenzivní zátěžový režim nezvládne plnohodnotně zdaleka každá. Proto lze jedině pochopit, jestli se holky po osmnácti mistrovských duelech a nespočtu přípravných jednotek absolvovaných za šestasedmdesát uplynulých dní opravdu moc těšily na to, že víkend výjimečně stráví něčím jiným. A pokud se nebudou věnovat zmíněnému studiu, tak si konečně znatelněji odfrknou.