O značném risku a nástrahách při nejrůznějších obchodech přes internetové portály snad už není ani třeba diskutovat. Všeobecně známy jsou podvody, ke kterým se uchylují nepoctiví obchodníci, kteří využívají důvěřivosti internetových nadšenců napříč všemi věkovými kategoriemi. Prostějovská policie nyní šetří další případ internetového podvodu. Tentokrát se jeho obětí stala ani ne osmnáctiletá slečna z Prostějovska. Ta poslala peníze neznámému člověku, který jí nabízel k prodeji psa. Vysněného francouzského buldočka se však dívka nedočkala, naopak druhá firma po ní požadovala další peníze. A tak slečna poslala další sumu...

Prostějovská policie nyní vyšetřuje další případ internetového podvodu. „Francouzského buldočka si chtěla nechat poslat ze zahraničí před pár dny mladá, ani ne osmnáctiletá dívka z Prostějovska. Zareagovala na internetovém portálu na inzerát, který tuto rasu nabízel, a spojila se s prodejcem. Ten po ní chtěl uhradit částku přes 3 100 korun, kterou podle jeho instrukcí poslala,“ popsala na první pohled běžný obchod moderní doby Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Následně nastaly mladé slečně problémy. „Prodejce po ní požadoval i nějaký doklad totožnosti, a tak dívka vyfotila obě strany svého občanského průkazu a fotky mu zaslala. Pak již komunikovala s přepravní firmou, která nebyla samozřejmě zadarmo, ta požadovala další 4 000 korun, které dívka ze svého účtu opět odeslala. Další finanční nároky na sebe nenechaly dlouho čekat a přepravce požadoval další úhradu za přepravní klec pro psa. V ten okamžik již poškozená pojala podezření, že se stala obětí podvodu, a případ nám oznámila,“ uvedla mluvčí krajské policie Miluše Zajícová. Podle ní se však kupodivu nejedná o trestný čin, přestože mladá dívka přišla o více než sedm tisíc korun a vysněného francouzského buldočka se nedočkala. „Událost šetříme jako přestupek proti majetku,“ dodala jen Miluše Zajícová.