„Našel jsem bombu a další munici,“ ohlásil minulou středu na služebně plumlovské policie muž, který strážce zákona společně s pyrotechnikem zavedl na místo nálezu do okolí Protivanova. Pyrotechnik se rozhodl válečnou munici odpálit přímo na místě! 

„Ve středu 2. prosince se na obvodní oddělení v Plumlově osobně dostavil osmapadesátiletý muž z Prostějova a policistům oznámil nález dvou kusů vojenské munice v lesním prostoru mezi obcemi Protivanov a Skelná Huť. Na místo přivolaný pyrotechnik nález klasifikoval jako leteckou pumu a dělostřeleckou minu VGR 36 pocházející ze druhé světové války. Nález si zajistil, ale vzhledem k jeho stavu rozhodl o jeho likvidaci řízeným odpálením na bezpečném místě v okolí Protivanova,“ popsal poměrně dramatickou událost Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Podle policistů nedošlo k ohrožení obyvatel v okolních obcích. „Při incidentu nebyla nutná evakuace osob a nedošlo k ohrožení životů ani majetku,“ potvrdil Hejtman.