Zatímco na začátku minulého týdne byli v prostějovské nemocnici hospitalizováni už jen čtyři pacienti s onemocněním covid-19, v pátek jejich počet mírně vzrostl. Mluvčí nemocnice Večerníku naopak potvrdil, že v současné době se zájem o PCR testování dostal na naprosté minimum.

„V Nemocnici AGEL Prostějov se zdravotníci aktuálně starají o šest pacientů s covid-19. Všichni jsou hospitalizovaní na infekčním oddělení, tudíž stav ani jednoho z nich nevyžaduje pomoc lékařů z jednotky intenzivní péče,“ informoval v pátek odpoledne Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti AGEL provozující Nemocnici Prostějov.

Zároveň uvedl, že zájem o PCR testy je v současné době minimální. „I nadále má klesající tendenci, což dokumentuje pohled na poslední dubnový týden, ve kterém zdravotníci provedli jen polovinu odběrů než v první polovině stejného měsíce. Lze předpokládat, že podobný trend bude i v dalších týdnech, neboť došlo ke zrušení proplácení preventivních testů, které tvořily velkou část z odebíraných PCR vzorků,“ uvedl Adam Knesl.