Jako ve vězení, tak si nepochybně museli připadat mnozí klienti domovů pro seniory po celé České republice. Návštěvy za nimi opět kvůli koronaviru většinu roku nemohly, panovala přísná hygienická opatření, stejně tak ale přišli o řadu společenských akcí. Alespoň menší zpříjemnění života čekalo třeba první prosincový víkend obyvatele Domova pro seniory v Nerudově ulici. Pracovníci pustili do chodeb vánoční muziku, lidé ze 3. oddělení pak navíc poznali štědrost. Dobrovolníci jim totiž napekli a přes personál poslali dobroty i dárky.

„Oni z toho mají radost, pro ně je to velká změna. Někdo je zase sám, nemá rodinu. Tohle je úplně krásné,“ byla nadšená Barbora Teplá, jedna z ošetřovatelek oddělení, s níž se dobrovolníci domlouvali.

Byla mezi nimi i Věnceslava Králová. „Pro mě je to poprvé, co jsem takto pekla pro domov. Peču ráda, tatínka mám v Mladé Boleslavi, tak nevím, jestli přijede, protože před rokem mi zemřel bratr. Zůstali jsme tedy jen sami dva. Kdyby nebyla korona, vzala bych si i úklid zde,“ prohlásila žena, která dovezla cukroví, stejně tak třeba rumové kuličky. Markéta Mikešová zase dorazila s téměř plným kufrem auta. „Jsou tam dárky pro tři dámy, které mi paní Teplá vybrala z oddělení, protože letos jsem se nestihla registrovat do programu Ježíškova vnoučata. A protože nemám už prarodiče, chtěla jsem udělat radost aspoň třem dámám. Byly tam noční košile, kosmetika, jedna paní potřebovala speciální na atopický ekzém,“ uvedla žena, která rovněž dovezla cukroví a navrch ovoce. Klienti domova pak nadílku dostali v sobotu „od Mikuláše“. „Je to paráda, jsme šťastní, pro klienty je to velká vzpruha. Do pečení se zapojili i zaměstnanci,“ prozradila Barbora Teplá. Inu Mikuláš nezapomněl ani na nejstarší z nás. „Chtěla bych moc poděkovat celému personálu třetímu oddělení do zapojení této akce, která splnila nad očekávání svůj účel. Také moc děkujeme sponzorům za krásné perníčky a dárky pro uživatele, moc nás dojala jejich zájem a cítění v této těžké době, zvlášť pro uživatele,“ vzkázala za personál všem, kteří přispěli Eva Kočařová.