Další porci zápasů odehráli prostějovští florbalisté v divizi mužů. Tentokrát nastoupili doma proti Zlínu, druhý den pak zavítali na půdu nelichotivého soupeře z Orlové.

Zápas proti Zlínu měl napravit zaváhání z posledního střetnutí. V něm Zlínští překvapivě doma smetli Prostějov vysokým vítězstvím (11:8). Prostějov tak chtěl doma odčinit porážku, avšak soupeř nepatřil zrovna mezi lehké soupeře. Od úvodu byla hra vyrovnaná. Měla spád a šance. Hra nahoru – dolů však seděla více hostům a ti po dvou brankách šli do zaslouženého vedení. Prostřední část patřila více domácím, jenže šance se jim proměňovat nedařilo. A brejky nabitý útok Zlína slavil i potřetí. Domácí tak musela uspokojit jen branka Čmely. Poslední část měla přinést po výraznějším tlaku domácích závěrečnou smršť. Jenže Konečného branku rozhodčí neuznali, když se upískli, a z následného protiútoku hosté slavili počtvrté. Navíc vzápětí přidali ještě pátý hřebíček do rakve. Korekci výsledku už jen uzavřel Zdeněk Fojt, nepovedená odveta tak byla na světě.

Komentář: trenér Prostějova Radek Pařenica
„Zápas z naší strany nebyl špatný, jen jsme měli problém v zakončení a soupeř využil svoje brejky.“

Pro nedělní utkání se tak trenér rozhodl korigovat sestavu a do vzdálené Orlové odjely pouze dvě pětky. Minulé utkání s nelichotivým soupeřem nedohrál Smička, který dostal stopku až do konce února, takže se dal očekávat další tvrdý duel. Do brány se vrátil Krátký, který v úvodním tlaku domácích podržel. Prostějovští šli v herně vyrovnané úvodní části po brance Krnáče do vedení. Druhá část patřila Hanákům, kteří šancemi neplýtvali a zdařile přesně zakončovali. Nejprve Ťuik z přesilovky, po něm Konečný a Hél. Frustrovaný domácí tým Orlové výrazně přiostřil, a tak bylo jasné, že závěr nebude žádný med. Hned v úvodu posledního dějství byl vyloučen Maťcha, což nasvědčovalo k uklidnění situace přísnějším metrem. No dalo se očekávat, že se v trendu bude pokračovat. Orlová z přesilovky snížila na rozdíl dvou branek a přidala okamžitě v agresivitě, jež vyústila v polovině poslední třetiny, kdy byl vyloučen domácí hráč za velmi hrubý zákrok, který byl oceněn nejvyšším trestem. Prostějov pětiminutovou přesilovku nevyužil, avšak dvě vteřiny po ní vrátil třígólový náskok druhým zásahem Ťuik. Když pak Konečný definitivně zatloukl svým gólem hřebíček do rakve, odvezli si Hanáci všechny body.

Komentář: trenér Prostějova Radek Pařenica
„Můj neoblíbený soupeř, který hraje takový florbal, jenž se mi nelíbí, a je to o zdraví. Jsem rád, že jsme to zvládli v relativním klidu a že jsme nevybuchli emočně. Za to bych chtěl svým hráčům poděkovat.“


SK K2 Prostějov – Zlín Lions 2:6 (0:2, 1:1, 1:3)
Branky: Čmela (Hél), Z. Fojt (Krnáč)
Sestava: Přibyl (Pařenica) – Vašut, Bezouška, M. Fojt, Ťuik, Maťcha, Ošťádal – Hél, Novák, Čmela, Krnáč, Konečný, Z. Fojt, Král, Čejka, Frýda

1. FBK Eagles Orlová – SK K2 Prostějov 2:6 (0:1, 1:3, 1:2)
Branky: Krnáč (Konečný), Ťuik (Z. Fojt), Konečný (Krnáč), Hél (Konečný), Ťuik (Z. Fojt), Konečný (Krnáč)
Sestava: Krátký – Vašut, Ošťádal, M. Fojt, Ťuik, Král – Hél, Maťcha, Čmela, Fojt Z., Konečný, Krnáč