Do popraskaného asfaltu uvnitř oploceného sportovního hřiště na Sídlišti Svornosti ve Vrahovicích se už zakously bagry. Už bezmála měsíc tam probíhají základní práce, které předcházejí generální rekonstrukci hřiště.

Jak Večerník informoval již v závěru října, vedení magistrátu se rozhodlo zmodernizovat toto letité a dávno nevyhovující hřiště s asfaltovým povrchem. To nové moderní by mohlo být amatérským sportovcům nejen z Vrahovic k dispozici už příští rok na jaře.

„Stavební firma z Nivnice už zahájila rekonstrukci tohoto hřiště, kdy je nejprve potřeba odstranit stávající asfaltový povrch a učinit všechny potřebné stavební úpravy. Na Sídlišti Svornosti už brzy bude k dispozici nové moderní sportoviště za 3,7 milionu korun,“ připomněl Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora Statutárního města Prostějov.

Stávající sportovní hřiště už dávno nevyhovovalo dnešním požadavkům a provozu. „Nové hřiště bude tvořit zpevněná plocha v podobě polyuretanového povrchu a doplňující plochy ze zámkové dlažby. Sportovní hřiště bude oploceno plotem s dřevěnou a drátěnou výplní. Jeho součástí budou i dvě branky vytvořené z oplocení. Dále budou součástí hřiště basketbalové koše na ocelové konstrukci. Vybudovány budou také chráničky se zavíčkováním pro osazení ocelových sloupků pro nohejbalové a volejbalové sítě,“ popsal ještě Rozehnal.