Tady tekla krev! S bodnými zraněními odvezla sanitka jednoho ze dvou urostlých chlapíků opravujících si zchátralý dům v Kralicích na Hané stojící nedaleko místní kapličky ve Vítově ulici. Druhý z mužů uplynulý čtvrtek putoval do policejní cely. Co přesně se stalo, se vydal Večerník zjišťovat i přímo na místo neštěstí.

K napadení došlo 17. prosince kolem dvacáté hodiny. „Viděl jsem tady sanitku. Záchranáři zasahovali u muže bezvládně ležícího u plotu před jedním z domů. Asi o tři hodiny později přijeli policisté a z dalšího domu si v klepetech odvedli jednoho z jeho dvou obyvatel,“ popsal pro Večerník událost jeden z místních. Dle něj se jednalo o muže pocházející zřejmě ze Slovenska. „Znám oba jen od vidění, jsou to dva takoví urostlí chlapíci. Nějaké zásadní problémy tady s nimi ale zatím nebyly,“ tvrdí občan Kralic, který si nepřál být jmenován. 

Dům, v němž oba Slováci žili, se nachází v poměrně špatném technickém stavu a na zvonění nikdo neodpovídal. Podařilo se nám však zkontaktovat muže, před jehož domem byl pobodaný muž nalezen. „V noci mi někdo klepal na dveře. Šel jsem otevřít a uviděl jsem na dveřích krev a toho chlápka, jak omdlévá. Tak jsem zavolal záchranku a dle instrukcí zaškrtil ránu. Myslím, že ti dva chlastali a pohádali se,“ prozradil Večerníku obyvatel Kralic, u jehož rodiny měli dle místních oba účastníci konfliktu občas přebývat. „To není pravda, vůbec je neznám. Akorát jsem mu poskytl první pomoc, to je celé,“ tvrdil nám muž.

Celý případ nyní šetří policisté. „Mohu potvrdit, že ve čtvrtek 17. prosince kolem dvacáté hodiny došlo v rodinném domě v Kralicích na Hané k incidentu mezi dvěma čtyřicetiletými cizinci. Jeden z mužů při něm mimo jiné utrpěl bodná poranění dolních končetin. Věc šetří prostějovští kriminalisté pro podezření z přečinu těžké ublížení na zdraví. Podezřelý muž byl zadržen a v současnosti je umístěn v policejní cele,“ potvrdil událost František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. „To je vše, co lze k věci v tuto chvíli sdělit,“ zareagoval poté odmítavě na veškeré další dotazy.

S otázkami ohledně celého případu se Večerník v pátek odpoledne obrátil i na kralickou starostku. Veronika Petrželová Bašná však dle vlastních slov o celé události tou dobou nic nevěděla.

Celý případ tak zůstává obestřen tajemstvím, co opravdu se stalo a proč. Spekulace mezitím jen rostou...