Do toho se začíná rozebírat další „báječná“ perspektiva, kterak s příchodem podzimu nastane nová vlna takzvané covidové pandemie. A jaká omezení, nařízení či přímo zákazy by s sebou mohla přinést do každodenního života nás všech.

Pokud si představíme situaci, kdy by sportovní kluby – často už teď živořící na hraně existence – měly nechat vylétnout koronavirovým komínem další neplánované výdaje a například znovu přijít o příjem ze vstupného kvůli omezenému množství diváků v hledištích, musí zainteresované jímat hrůza.

Jestliže takový stav věcí ohledně covidu-19 nastane, k tomu se nezlepší (případně naopak ještě zhorší) obecný ekonomický vývoj a zodpovědné instituce nepřehodnotí svůj macešský přístup, přestanou být zániky i krachy sportovních organizací jen hrozbou. Místo toho přejdou v četnější realitu.

Nezbývá než doufat, že na jednotlivých frontách přece jen dojde ke zlepšení. A covid nastávající živoření ještě neprohloubí. Ale když se člověk pozorně dívá kolem sebe, není bohužel k takovému optimismu příliš mnoho důvodů. Nebo podle vás ano?