Nehodu na chodníku v centru města řešili v minulých dnech prostějovští strážníci. Párek neosvětlených cyklistů tam totiž předminulou neděli 14. května srazil chodce. Ten kolem třetí hodiny v noci okamžitě volal na tísňovou linku městské policie, kde událost oznámil. A že cyklisté jsou sice dva, muž a žena, ale že se je pokusí do příjezdu hlídky nějak zadržet.

Po příjezdu na místo ukázal oznamovatel hlídce na dvojici, která odcházela i s jízdními koly směrem na náměstí. Za viníka nehody označil oznamovatel muže. „Strážníci dvojici vyzvali k zastavení. Na to muž se ženou reagovali tak, že zrychlili krok,“ sdělila Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov. „Následně strážníci podezřelou dvojici zadrželi a vyzvali k setrvání na místě do příjezdu Policie ČR, která šetří dopravní nehody. To se třiatřicetiletému muži a dvaadvacetileté ženě nelíbilo a opět se pokusili z místa odejít.“ Hlídce tak nezbylo nic jiného než sáhnout po donucovacích prostředcích, jakými jsou hmaty a chvaty sebeobrany. Po celou dobu zákroku přitom zejména muž nehodu popíral.

Podezřelá dvojice tak byla zadržena až do příjezdu Policie ČR na místo, kdy byla předána k dalšímu vyšetřování. „Muž i žena se svým jednáním kromě dopravních přestupků dopustili i přestupku proti veřejnému pořádku, který projedná příslušný správní orgán, u něhož jim hrozí pokuta v řádech desítek tisíc korun,“ doplnila Tereza Greplová.