Vodníci, čerti, rodina Shrekova, víla Anička a spousta dalších pohádkových bytostí čekaly předminulou sobotu v lese nad Slatinkami. Zdejší Pohádkový les je jednou z největších a nejoblíbenějších akcí, které pořádá místní spolek Slatinkočky. I letos se ho účastnilo velké množství malých i velkých obyvatel nejen Slatinek, ale i okolních obcí.

 

„Trasa plná dobrodružství nabízí celou řadu zastavení, kde děti pod dohledem pohádkových postav plní nejrůznější úkoly. Samozřejmě adekvátní jejich věku,“ vysvětlila za pořadatele Veronika Školoudíková. Na pouť za dukáty se tak vydaly děti nejrůznějšího věku, včetně capartů v kočárcích.

Čekala je třeba víla Anička, kterou zaklel zlý obr. „Musíte kolem něj po špičkách, protože spí. Kdybyste ho probudili, bylo by s námi všemi zle,“ upozorňovala děti křehká dívka natolik přesvědčivě, že některé se rozhodly obra obejít velkým obloukem. A zbytek prošel v naprostém tichu.

 

S vodníkem Radovanem zase měli problém dospělí. Zvlášť když je zelený muž s vypoulenýma očima a hřívou vlasů oslovoval křestními jmény. „No ahoj, ale nevím, kdo jsi,“ pravil jeden z rodičů. Svého kamaráda poznal až po částečném odmaskování. „Připomíná mi scénu z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny. Vodník! A říká mi Fando,“ smál se.

Spokojeností se účastníci netajili. Mimo soutěží totiž děti čekaly i atrakce. „Jezdíme sem každý rok, děti jsou nadšené nejen ze soutěží, ale hlavně z pěny, kterou pro ně nakonec udělají hasiči. Pro jistotu máme náhradní oblečení,“ smála se jedna z maminek. Jak dodala starostka obce Monika Prokopová, Slatinky zábavu prostě mají rády. A umí ji udělat i pro druhé.