Hned z pěti kategorií mohou lidé vybírat během hlasování o ceny cestovního ruchu. Anketa odstartovala na internetových stránkách cenykraje.cz a potrvá do 18. srpna letošního roku. Svého nominanta v anketě má i Prostějov. Konkrétně v kategorii Unikátní gastronomický zážitek se pak o hlasy v anketě uchází Festival dobrého jídla ProstěJOV!

„Cílem festivalu je oživit město Prostějov a pobavit hned několika způsoby nejen Prostějovany, ale i jeho návštěvníky. Jedná se o výjimečnou přehlídku, která propojí originální gurmánské pochoutky se zajímavými kulturními zážitky. Během dvou dnů mohou návštěvníci v rámci festivalu navštívit zapojené restaurace a kavárny ve městě, kde ochutnají výborné degustační menu. Zároveň v určených hodinách vystupují v těchto podnicích místní umělci,“ popisuje první náměstkyně prostějovského primátora a uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu Milada Sokolová.

Festival se uskuteční již příští týden, ve dnech 23. a 24. června. Hlasovat můžete přímo na www.cenykraje.cz. „Přijeďte za námi do Prostějova, užijte si festival, a pokud se vám bude líbit, o čemž jsem přesvědčená, tak budeme rádi, když festivalu dobrého jídla dáte i svůj hlas v anketě kraje,“ vzkazuje Sokolová.