Pořádného dramatu se dočkali diváci i hráči v Nezamyslicích. V rámci 5. kola Přeboru Okresního fotbalového svazu Prostějov alias II. třídy sem dorazily Němčice nad Hanou. Ty zatím šly v probíhajícím ročníku od porážky k porážce, v derby tak měly co napravovat. Zprvu se však zdálo, že půjde o blamáž, v poločase totiž hosté prohrávali už 0:3. Patnáct minut před koncem ale tým z Němčic zapnul a dvěma slepenými góly narušil pohodu domácích. Nezamyslice však už další změnu skóre nepřipustily a dokráčely k již třetí podzimní výhře v novém soutěžním ročníku 2023/2024.

Ještě než dorazili někteří diváci na stadion, už se měnilo skóre. Hned při první rozehrávce si nerozuměli hráči hostů a míč z kopačky Rudyka zaplul za brankáře – 0:1. V 6. minutě mohl stejný hráč přidat další gól, sám na brankáře ale nevyzrál a nevyšla mu ani dorážka. Následovala hluchá pasáž, kterou přerušil po čtvrthodině hry faul Jordána na Přikryla a následná žlutá karta. Krátce nato letěl po rohu míč nad němčickou bránu. Dvacátá minuta zastihla s míčem na kopačce Frgála, z dálky však mířil vedle tyče. Brzy už ale skóroval Přikryl. Míč se po standardce na postranní čáře dostal až do vápna, kde se do něj opřel právě Přikryl a bylo to už 2:0. Dvě minuty nato už svítilo skóre 3:0. Krásná akce, při níž dva hráči přenechali svému spoluhráči míč do strany, vyústila ve střelu do prázdné branky od Adama Otáhala. Brzy poté se Špička pěkně uvolnil soupeři, následně ale přetáhl centr. Tentýž hráč po půlhodině hry hlavičkoval do brankáře. Ve 30. minutě se poprvé zapotil i Král v domácí brance. Zneškodnit musel střelu z úhlu od Handla a následnou dorážku. Domácí pak ale znovu převzali iniciativu. Spolupráce Stejkory a Musila skončila nepřesnou střelou, Navrátil následně nebyl přesný po dlouhém nákopu před gólmana hostů. Musil po hezké akci na jeden dotek rovněž minul. Němčice se poté přeci jen dostaly do útoku, nepřesnost je ale málem stála další branku. Pleva z protiútoku ale mířil nad.

Hned zkraje druhého poločasu mohli hosté snížit, Handl však nezasáhl centrovaný míč hlavou. Krátce poté domácí zvýšili na 4:0. Brankář nestihl míč, Lukáš Navrátil si jej potáhl do strany a z otočky překonal gólmana. Důležitý zákrok si pak připsal Držálek, když srazil nebezpečnou střelu Frgála. Nezamyslická ofenziva následně přeci jen ubrala. A zejména si důležité zákroky začal připisovat gólman Zounar. Ten se dvakrát vyznamenal proti Otáhalovi, v 63. minutě mu pomohlo i štěstí, když po zmatku před bránou skončil míč vedle. Poté se ale stále častěji objevovaly pokusy hostů o protiofenzivu. Mai šel po straně, centr mu ale srazila obrana. Hrabal se následně provinil faulem, když si přidržel Musila a vyfasoval žlutou kartu. V 69. minutě přišel vynikající zákrok Zounara, když nohou vyrazil další pokus Otáhala. A neuspěl ani Lechner. Další akce přišla od Nezamyslic po levém křídle, zakončení zblízka ale neuspělo. Po celou tu dobu se hosté snažili dostávat na útočnou polovinu soupeře a občas se jim to i podařilo. V 80. minutě se navíc dočkali, po rohu se Němčice udržely na polovině soupeře a výsledkem byla přízemní střela z hranice vápna – 4:1. Minutu nato chybovala obrana domácích, když mezi dvěma hráči proběhl soupeř v podobě Patrika Hrabala, který se prosadil střelou k tyči – 4:2. Nálada na hřišti se zcela změnila. Hosté navíc přidali další šance. Handl střílel z úhlu vedle. Z osy pak zamířil Studený do brankáře. V 89. minutě nejprve přišla střela do brankáře, který míč vyrazil. Dorážka Hrušáka byla prudká, ale nepřesná. A v samém závěru zahrozil ještě kapitán hostů Řezáč, který mířil hlavičkou nad bránu. Nezamyslice tak sice vyhrály, v závěru ale měly co dělat, aby vedení udržely.

ÚSTY TRENÉRŮ

Marek Pavelka – Haná Nezamyslice:

„První poločas byl dobrý, tam jsme Němčice přehrávali. Navíc jsme dali tři góly. Do druhého poločasu jsme ještě taky nastoupili dobře. Ale po prostřídání jsme ze hry trochu vypadli. Možná to i kluci začali trochu podceňovat, jak už to za takového stavu bývá. Němčice bohužel pro nás ještě daly gól, trochu se chytly a závěr nám znepříjemnily.“

Pavel Voráč –FK Němčice nad Hanou:

„Zápas jsem čekal vyrovnanější, nicméně my jsme si jej prohráli během prvního poločasu, kdy jsme dostali tři relativně hloupé góly. 3:0, s tím my těžko něco uděláme. Nejsme na tom tak dobře, abychom vyrovnávali tříbrankové manko. Ve druhém poločase dostali více šanci dorostenci a hned to začalo vypadat líp. Takže přehodnotím situaci a asi budou hrávat mladí kluci, co chodí trénovat. My se totiž jinak nescházíme na tréninky, je nás málo. Holt budeme asi patřit mezi nejhorší mužstva v okrese. A to JE hodně špatné…“

 

 

PŘEBOR OFS PROSTĚJOV; II. TŘÍDA – 5. KOLO

Nezamyslice

Němčice nad Hanou

4:2 (3:0)

Branky: 1. Rudyk, 22 Přikryl, 24. Otáhal, 48. Navrátil – 80. Hrušák, 82. Hrabal. Rozhodčí: Jurníček – V. Horák, Jelínek. Žluté karty: 15. Jordán, 65. Hrabal. Diváci: 115.

Sestava Nezamyslic: Král – Oulehla, Machálek, Hájek – Stejkora, Frgál, Otáhal, Špička, Havlíček – Rudyk, Musil. Střídali: Pleva, Navrátil, Vaculík, Lechner, Přikryl, Dvořák. Trenér: Marek Pavelka.

Sestava Němčic nad Hanou: Zounar – Frýda, O. Tomek, Řezáč, Š. Tomek – Hrabal, Jiříček, Bezouška, Jordán – Handl, Studený. Střídali: Mai, Navrátil, Hrušák, Držálek, Zaoral. Trenér: Pavel Voráč.