Minulý pátek se v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě uskutečnil finálový večer soutěže Muž roku 2023. Vítězem se stal student a holistický poradce František Knobloch (23) z Hostivice. O titul bojovalo dvanáct mužů z celé republiky, mezi nimi i dvaatřicetiletý Dominik Neoral, obchodní ředitel z Kralic na Hané. Tomu se ale na „bednu“ vystoupit nepodařilo.

Dominik Neoral se, podle vlastních slov, jako vystudovaný inženýr na ČZU v Praze, v oboru Veřejná správa, kompletně minul oborem, jelikož pracuje jako Chief Sales Officer pro distributora kosmetiky z celého světa.

„Mým největším koníčkem je fotbal, který jsem jako brankář hrál i profesionálně a splnil si tak svůj sen. Nyní působím v Rakousku už jen jako amatér,“ říká. Dalšími koníčky jsou cestování a poznávání nových krajin, rodina – má žena a pejsek Lilly, cvičení a jídlo,“ říká. Ne ale proto, že by byl gurmán. Je totiž celiak a musí si posledních 5 let jídlo hlídat. „Beru život s humorem a lehkostí a zastávám krédo ‚Kdo neprošel větrem, deštěm či mlhou, nemůže spatřit duhu‘,“ dodává. Proto hodnotí s nadhledem i svou zkušenost v účasti v Muži roku jako novou a dobrou zkušenost.

Dvanáct finalistů zabojovalo o titul Muž roku za účasti řady osobností. Slavnostní večer moderovali ho Lenka Špillarová a Karel Voříšek. Finalisté se při módních přehlídkách předvedli v oblecích, volnočasovém oblečení i spodním prádle, porotu se pokusili zaujmout i rozhovorem, odpovědí na otázku od známé osobnosti či volnou disciplínou.

Podmínkou pro přihlášení se do soutěže Muž roku bylo mimo jiné české občanství a výška minimálně 175 centimetrů. Kritéria jsou dána podmínkami mezinárodních soutěží, kde vítězové reprezentují Českou republiku. Letos se podle prezidenta soutěže Davida Novotného přihlásilo více než 850 mužů.