Prodělávající Česká pošta řeší svou situaci uzavíráním poboček, propouštěním zaměstnanců a také prodejem movitého i nemovitého majetku.

Jak Večerník zjistil, na seznamu připravovaných prodejů se nyní ocitl i objekt pošty na prostějovském Poděbradově náměstí! Budova z roku 1897 je dílem stavební firmy Čeňka Venclíka a patří státu, Česká pošta má ale právo s nemovitostí hospodařit.

Jde o pozemek parcelní číslo 1586 o výměře 1 072 m2 se zastavěnou plochou a nádvořím. Jeho součástí je i stavba č. p. 979, stavba občanského vybavení.

„Výběrové řízení proběhne formou e-aukce. Podmínkou je podepsání dlouhodobé nájemní smlouvy pro zachování provozu pošty,“ sdělil exkluzivně Večerníku Jaroslav Černík z týmu realitních činností ČP. Suma, kterou bude muset nový majitel zaplatit, zatím není oficiálně určena. Podle oslovených realitních makléřů by se ale mohla pohybovat kolem 20 milionů korun.

V Olomouckém kraji jde o teprve druhý objekt, který pošta nabízí k prodeji. Prvním je pošta v Bohdíkově na Šumpersku. Za pozemek o výměře 261 m2 s rodinným domem chce 3 111 000 korun.