I letos se na náměstí T. G. Masaryka uskuteční další ročník Sokolského běhu republiky. Největší běžecká akce roku na Prostějovsku bude opět součástí oslav státního svátku 28. října, tedy dne připomínajícího 105 let od vzniku Československa. Kdo si tak bude chtít v rámci sobotního odpoledne zasportovat, může se ještě stále přihlásit. Zváni jsou všichni, nejen sportovci. Každého návštěvníka jistě potěší doprovodný program.

 

„Chtěl bych pozvat opravdu všechny, protože Sokolský běh není jen o sokolech, ale je to akce pro širokou veřejnost. V rámci závodu jsme plně připraveni a budeme velmi rádi, když se k nám připojí co nejvíce běžců, ale také diváků, kteří vytvoří skvělou atmosféru. Společně si tak připomeneme letošní 105. výročí naší krásné země,“ vzkazuje starosta Sokolské župy Prostějovské Svatopluk Tesárek.

I v letošním roce jsou připraveny různé délky tratí podle kategorií. Pro ty nejmenší povede trasa kolem náměstí a bude se jednat o zhruba 300 metrů. Pro starší děti půjde o rovného půl kilometru. Další trasy už vedou po okruhu dlouhém 2,5 kilometru, který se poběží podle přihlášky do závodu. Jednat se může o trasu 2,5 kilometru, pět kilometrů, ale i deset. „Registrace je možná tradičně na webu Sokola, kde stačí vyplnit potřebné údaje, případně budeme připraveni i na místě. V ceně 200 korun za dospělý závod a 100 korun za dětský závod je balíček s občerstvením. Budou připraveny už od 11.00 hodin, k tomu pamětní medaile a drobný dárek od našich partnerů,“ doplnil Tesárek k akci, jež odstartuje dětským závodem ve 12.45 a ve 14.00 hodin proběhne start hlavního závodu.

V rámci doprovodného programu nebude chybět ani kapela přímo na náměstí a na 13.30 hodin je připraven pietní akt k památce 105. výročí založení republiky. „Prostějov v rámci Sokolského běhu republiky patří hned po Praze mezi nejnavštěvovanější a za to patří poděkování všem aktérům. Pevně věřím, že i letos potvrdíme naši pozici a sváteční sobotní den přijdeme oslavit právě touto nejen sportovní akcí,“ dodal závěrem starosta Sokolské župy Prostějovské.  

 

KDY: SOBOTA 28. ŘÍJNA, 11:00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV