Architektura, design, technologie. To vše jde v současné době ruku v ruce. Zajímavé inovace jsou čím dál víc přítomné i u ledniček. Svůj podíl na tom má i pandemie koronaviru. Potřeba dlouhodobého skladování většího množství potravin a přípravy domácích jídel se stala intenzivnější než dříve.

V současné době se klade důraz hlavně na volně stojící kombinované lednice. Ty se zvětšují, pojmou více surovin, mění se jejich vnitřní uspořádání. Obsahují různé zóny, kde nastavíte teplotu nezávisle od dalších poliček. Mrazák najdete v podobě přehledných výsuvných zásuvek.

Sklo je v kurzu

Mění se ale také vzhled ledniček, design je stále více důležitý. Výrazným trendem je sklo. Stále častěji se objevují prosklené dveře lednice, prosklené zásuvky na víno. Průhledný materiál působí elegantně a nutí nás zajímat se o to, co v ledničce máme. Suroviny tak doopravdy spotřebujeme a nevyhodíme.

Dopřejte si další mrazák

Své místo v kuchyni získávají další chladicí spotřebiče jako třeba lednice na víno či minibary. Nestačí vám jedna kombinovaná lednice? Investujte do nenápadného vestavného mrazáku nebo monoklimatické lednice.

Chytrá lednice řeší věci za vás

Do moderních elektrospotřebičů se dostává i umělá inteligence. Chytré ledničky jsou zatím relativně drahé, ale je jen otázkou času, kdy se stanou mainstreamem. Lednice, které rozpoznají, jaké potraviny mají v sobě, co je z nich možné uvařit, nebo co je třeba dokoupit, si lidé velice brzy zamilují.