Až doslova roztomilý případ řešili minulé pondělí večer prostějovští strážníci na sportovním hřišti Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova ve Studentské ulici. Až tam si totiž vyšla na špacír kachna, která utekla od chovatele bydlícího v nedaleké lokalitě. Opeřence strážníci naháněli na atletické dráze, kde kačena trénovala asi sprint na pekáč, za který by se nemusel stydět ani legendární jamajský sprinter Usain Bolt.

„Kachna si přišla zřejmě zasportovat. I zvířatům je to doma v téhle době už moc dlouhé a tak opeřenec využil hřiště nedaleko svého bydliště,“ usmíval se Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Vzápětí popsal následný zásah strážníků. „V pondělí pětadvacátoho ledna před osmnáctou hodinou bylo na linku 156 přijato oznámení, že se na školním hřišti Reálného gymnázia v Prostějově nachází kachna. Vyslaným strážníkům se podařilo pobíhajícího opeřence odchytit. Z místní znalosti věděli o muži, který bydlí nedaleko a podobná zvířata chová. Po kontaktování majitel své zvíře poznal a poděkoval hlídce. Kachnička se tak po výletě a sportovním výkonu vrátila domů za svými kamarády,“ prozradil mluvčí prostějovských strážníků Petr Zapletal. 

A třeba i se svým novým „osobákem“...