Spojení Karin Šunderlíkové a volejbalového klubu VK Prostějov se vlastně za celou dobu svého více než dvouletého trvání nese ve znamení zdravotních problémů slovenské hráčky. Už když na přelomu roků 2021 a 2022 přicházela, byla tenkrát na marodce.

Tehdejší kouč Miroslav Čada však šel do risku a na údernou univerzálku přes její potíže se srdečním rytmem vsadil. Což se ve zbytku sezóny 2021/22 bohatě vyplatilo, neboť razantní bomberka se dala dohromady, aby právě její klíčový přínos pomohl k zisku mistrovského titulu.

Bohužel od té doby je další působení Karin v hanáckých službách jakoby zakleté. Hned v létě po zlaté euforii si při působení v reprezentaci SR vážně zranila koleno a jeho léčbou vynechala celý soutěžní ročník 2022/23 na oddílové bázi. Načež uzdravená znovu naskočila do nároďáku.

Ovšem po náročném loňském létě se do Prostějova vrátila na podzim 2023 v takovém stavu, že zprvu nebyla vůbec schopná hrát. Jen pomalu se vracela do zápasového zatížení, a jakmile její forma konečně rostla, tak se trable s kolenem vrátily, následně zhoršily. Naskočí ještě vůbec?