V prvním jarním kole I.B třídy skupiny „B“ Olomouckého KFS nastoupili Hanáci proti Chomoutovu na umělce v Řepčíně. Domácí svůj úvodní tlak zužitkovali už v 8. minutě, když se míč po autovém vhazování dostal k volnému Kratochvílovi, který přehodil vyběhnuvšího Maráka – 1:0.

Po úvodní dvacetiminutovce se hra vyrovnala a do šancí se dostali i Hanáci. Ve 25. minutě domácí nastřelili břevno a následnou střelu Vybírala Marák zneškodnil. Ve 40. minutě dostal přihrávku od Typnera do brejku Gábor, ale „utopil se“ v přemíře kliček. Ve druhém poločase pokračovala hra plná nepřesných přihrávek, také v důsledku silného větru a faulů z obou stran. Domácí výrazně polevili a Hanáci je pomalu tlačili do defenzivy. Dlouho se hostům nedařilo vyrovnat, až přišla 79. minuta zápasu. Krupička poslal Gábora do brejku a ten střelou vedle brankáře Riga vyrovnal na 1:1. V 82. minutě to byl opět Gábor, který po centru z rohového kopu, tentokrát hlavou, poslal Hanáky do vedení – 1:2. Bohužel v 86. minutě zahrávali domácí po faulu z hranice vápna trestný kop a Hrabálek s pomocí tyče vyrovnal – 2:2. V samém závěru v 88. minutě překopl Typner obranu domácích a Hladký, jenž unikl, nedal Rigovi šanci – 2:3. V sobotu 30. března v 15.00 hodin přivítají Hanáci na umělce v Olympijské ulici tým Sokola Doloplazy. Přijďte je povzbudit. 

Sokol Olomouc-Chomoutov

Haná Prostějov

2:3 (1:0)

Branky: 8. Kratochvíl, 86. Hrabálek - 79. a 82. Gábor, 88. Hladký. Rozhodčí: Valouch – Stříž, Slota.

Žluté karty: 85. Khoma (H). Diváků: 40.

Sestava Hané Prostějov: Marák – Khoma,Cibulec, Martin Kolář (68. Dospiva), Kutmon (63. Trnavský) – Hladký, Krupička, Kaprál, Novák – Gábor, Typner. Trenér: Daniel Kolář.

Hodnocení zápasu trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: „Podle očekávání jsme měli pomalejší rozjezd, když jsme brzy zbytečně inkasovali a při dalších dvou gólových šancích hostů jsme měli štěstí, že soupeř neproměnil. My naši jedinou gólovku také ne, a proto jsme první půli zaslouženě prohrávali. Ve druhém poločase se obraz hry změnil, po většinu času jsme byli lepším mužstvem a zápas skvěle otočili. Skvělé tři body na začátku jarní části“.