Přestože nedělní půlnocí skončil v České republice vládní nouzový stav, ani náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová zatím netuší, co případná rozvolnění budou znamenat pro pořádání takových kulturních akcí, na které jsme byli zvyklí. Zatím ale magistrát nabízí zájemcům o kulturu on-line přenos na svých internetových stránkách, v němž se Prostějované mohou těšit na tři akce.

 

„Nepříznivá epidemická situace, která trvá už celý rok, si vyžádala v mnoha ohledech změny. Ty se pochopitelně týkají také kultury v Prostějově. Některé jsou méně příjemné, ale snažíme se i o změny příjemné. Jednou z nich bude březnový Prostějovský den plný on-line kultury,“ poznamenala úvodem Milada Sokolová, náměstkyně primátora Statutárního města Prostějov. Večerník zajímalo, v čem bude den plný on-line kultury spočívat? „Ve virtuálním prostoru nabídneme kulturní program všem zájemcům a pro všechny generace. Oblíbená Míša Růžičková vystoupí s programem určeným nejen dětem z mateřských škol, Miroslav Zikmund společně s kapelou Novios zahraje seniorům a Radim Schwab zazpívá nejen pro střední vrstvu známé muzikálové hity,“ prozradila Sokolová.

Celá premiérová akce se uskuteční v pátek 12. března od 10.00 do 19.00 hodin a Prostějované budou moci vše sledovat prostřednictvím městských webových stránek na adrese www.prostejov.eu.

A jak v souvislosti s koncem nouzového stavu vidí náměstkyně primátora příležitost začít pořádat běžné kulturní akce, a třeba už i s diváky? „Ve vedení města cítíme, že je potřebné podpořit nejen představitele kulturní scény, ale vrátit nám všem naději a víru, že se brzy vše v dobré obrátí. Upřímně ale v tuto chvíli nedokáži posoudit, co nám přinesou příští dny, ve všem je zatím velký zmatek. Nevím, do jaké míry od pondělí patnáctého února přijde jakékoliv rozvolnění vládních opatření. Buďme trpěliví a hlavně opatrní. Zatím nabízíme již zmíněnou on-line akci a já bych si moc přála, aby se lidem líbila a každý si vybral to svoje,“ míní Milada Sokolová.