Takto vytrvalý mráz už dlouho nepamatujeme! Těžit z toho může každý, kdo má rád bruslení. Tomu jsme se o uplynulém víkendu mohli oddávat snad na všech vodních plochách v regionu. Bezpečná byla i ta největší z nich – plumlovská přehrada.

 

Jak se Večerník naživo přesvědčil, lidé bruslili ve všech částech přehrady a kdo chtěl, mohl si ji projet od hráze až po bývalou nudistickou pláž. „Led je silný, propadnutí podle mě nehrozí. Problém je spíš v tom, že tu leží hodně sněhu, který vás dost brzdí. A i na pláccích, kde je sníh odklizený, je led dost hrbolatý,“ zhodnotil Filip Jánský, který v sobotu vyrazil na přehradu i s kamarádem.

Naposledy celá nádrž zamrzla v lednu 2017. Bylo to po dlouhých sedmi letech. Důvodem byl kromě extrémně mírných zim také fakt, že nádrž byla několik let vypuštěná. Ve srovnání s přehradou se na Podhradském rybníce dalo bezpečně bruslit i před třemi roky.

I o uplynulém víkendu se zde navzdory silnému mrazu sešlo hodně lidí. Bruslilo se ovšem snad na každém jen trochu dostupném rybníce. Nejinak tomu bylo třeba i na kluzišti ve Stražisku, kde bylo o led dobře postaráno.