Jezdit na kole po náledí a ještě k tomu opilý, to chce hodně velkou kuráž. Postarší senior ji měl, ale jízdu na bicyklu absolutně nezvládl. Na zamrzlé silnici sebou „sekl“ a přivodil si zranění, se kterými byl vzápětí letecky dopraven do špitálu. Policistům ještě předtím však nadýchal jedno promile alkoholu.

„V sobotu šestého února po patnácté hodině jel na svém kole jednasedmdesátiletý muž mezi obcemi Vranovice-Kelčice a Výšovice. Zatímco svůj stav a schopnosti přecenil, stav komunikace naopak podcenil. Výsledkem bylo nezvládnutí řízení a pád na silnici. Při tom utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Olomouc,“ uvedl František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že ke zranění dalších osob ani ke škodě na majetku nedošlo.

Jak z dalšího šetření policistů ale vyplynulo, důchodce má na nehodě také velký podíl. „Provedenými dechovými zkouškami policisté u muže změřili hodnoty 1,00 a 0,96 promile alkoholu v dechu. Ten je tak pro své jednání podezřelý z přestupku podle zákona o silničním provozu, za což mu hrozí pokuta ve výši 2 500 až 20 000 korun,“ podotkl policejní mluvčí.