Desítky let se staral o prostějovské radniční hodiny, ale nyní jeho záslužná a oceňovaná činnost končí. Miloslav Musil odchází na zasloužený odpočinek a v hodinářském cechu si vychoval zdatného nástupce. Primátor Prostějova v pátek Miloslavu Musilovi poděkoval za jeho dlouholetou práci, při které nejen hodiny na radnici udržoval, ale také je opravoval.  

 

„Velice si vážím práce pana Musila, díky které jsou naše hodiny ve skvělém stavu. Je to odborník na svém místě a já jsem moc rád, že se staly jeho srdeční záležitostí. Myslel také na jejich budoucnost a vychoval svého nástupce, který se o ně bude dále starat. Opravdu velké díky,“ uvedl s respektem v hlase primátor Prostějova František Jura.

Hodinář Miloslav Musil se své profesi věnuje od chvíle, kdy nastoupil do učení, tedy od roku 1950. Od vyučení v Novém Městě na Moravě je svému řemeslu věrný. Prostějovské radniční hodiny byly v celé profesní éře těmi největšími, se kterými kdy pracoval. „Celé toto zařízení je velice precizně vyrobeno. Největším oříškem pro mě byla oprava a nastavení lan od hodinového stroje k cymbálům. Cymbál je mísovitý až polokulový nebo starší zvonovitý kovový nástroj. Je to běžná součást stroje věžních hodin, jehož kladívky je rozezníván v celé, půl a čtvrt hodiny v nejvyšší části radniční věže,“ vysvětlil Miloslav Musil.