Spojené státy jsou co do počtu nakažených jednoznačně nejvíce postiženou zemí na světě. „Kalifornie je nejpostiženější. Celkově se zde nakazil téměř milion lidí a téměř 20 000 jich zemřelo. V přepočtu na sto tisíc obyvatel je to 2 318 nakažených a 44 úmrtí,“ informovalo CNN. Dle sdělení CNN se naopak velmi uklidnila situace v New Yorku a Washingtonu. V USA se za úterý 27. října nakazilo na 74 000 lidí.

Brazílie

Kritická je také situace v největší latinskoamerické zemi. „V Brazílii se nakazilo již téměř šest milionů lidí, z nichž 157 800 zemřelo,“ vyčíslila organizace Worldometer. Denně tam přibývá okolo 30 000 případů. „Aktuální číslo nakažených je přes 300 000,“ tvrdí organizace.

Itálie

Největší země na Apeninském poloostrově, zejména sever Itálie, jarní vlnu koronaviru vůbec nezvládala. A teď situace není velmi odlišná. Šedesátimilionová země má na druhou stranu velmi podobné přírůstky České republice. Denně se tu nakazí okolo 20 000 lidí. „Situace začíná být podobná polovině května. Za úterý 27. října v Itálii na onemocnění covid-19 zemřelo 221 lidí,“ zjistila agentura Reuters.

Slovensko

A co naši nejbližší sousedé? Nakažených u nich není ani zdaleka tolik jako v České republice. „V nemocnicích je přes tisíc lidí. Za včerejšek jich zemřelo osm,“ informoval web Aktuality.sk ve středu 28. října. Za úterý se na Slovensku nakazily téměř 3 000 lidí.