Na Velikonoce nezapomněli. Takový signál vysílají z domovů dětí a mládeže na Prostějovsku. Nejenže však nezapomněli, zároveň se rozhodli uspořádat řadu zajímavých akcí. Příkladem jdou Němčice nad Hanou. Tamní Orion totiž vyhlásil velkou velikonoční výzvu. A budou mít co dělat nejen děti, ale také jejich rodiče.

„Bohužel se zatím nemůžeme potkat osobně, i tak si ale společně pojďme užít krásné Velikonoce! Na každý den od Škaredé středy do Božího hodu velikonočního jsme si pro Vás v Orionu připravili jeden úkol,“ vzkazuje ředitelka Orionu Eva Bašková. Pět dnů – pět tradičních úkolů formou vaření, pečení nebo tvoření. Nemůže chybět ani upletení vlastní pomlázky. Snímky výtvorů pak přihlášené týmy mají posílat právě organizátorům a o vítězích této jarní minisoutěže bude možné následně hlasovat na Facebooku či Instagramu.

Ani Prostějov ale nezůstává pozadu. Místní DDM – Sportcentrum Prostějov chystá na Velikonoce hned několik akcí. „Máme on-line hru, dále také fotografickou a videosoutěž o nejlepší domácí výzdobu, organizujeme jarní výtvarnou soutěž pro děti,“ prozradila za DDM – Sportcentrum Kateřina Koudelková. Organizace se navíc zdobením a kreativitou bude snažit podpořit plumlovský zámek. I Sportcentrum tak muselo aktivity přizpůsobit době a vládním zákazům. Rozhodně je ale odmítlo zcela odpískat.