Počet sportovců prostějovského regionu, kteří onemocněli covidem-19, roste úměrně tomu, jak rychle se šíří tato choroba v celé české populaci. Nedávno koronavirus „zavítal“ i mezi nohejbalisty TJ Sokol I.

Ti ještě v sobotu 3. října odehráli svůj poslední duel základní části Ligového poháru družstev mužů ČR 2020 ve Vsetíně, kde podlehli jasně 0:6. Tím jim vlastně skončila letošní sezóna krátce předtím, než se začala razantně zpřísňovat hygienická opatření včetně stopky pro téměř veškerý sport.

„Uvažovali jsme, jestli ještě absolvujeme nějaké tréninky, než úplně skončíme. Ale nejprve byla uzavřena vnitřní sportoviště, potom omezili shromažďování osob. A následně někteří členové týmu dostali koronavirus,“ prozradil Večerníku trenér Sokola I Richard Beneš.

Mezi ochořelými byl rovněž on sám. „Mám už nějaký věk, takže to pro mě nebyla žádná sranda, s covidem jsem se musel poprat. Pozitivní výsledek testů oznámili i některým hráčům, ovšem kluci neměli vůbec žádné příznaky, nebo jen mírné. Jsou ještě mladší, a navíc sportovci,“ pousmál se Beneš rád za to, že vir zdárně přemohl.