Mírné překvapení vzbudila před měsícem zpráva o odchodu Jiřího Šejby z pozice trenéra hokejistů Prostějova. Od té doby se mnozí příznivci Jestřábů pídili po jméně jeho nástupce. Vedení LHK však i nadále zarytě mlčí, šéfové nereagují ani na opakované žádosti o rozhovor.

Jak se však Večerník od dvou na sobě nezávislých zdrojů dozvěděl, jméno nového kouče účastníka Chance ligy už je nějaký ten den známo! Na lavičku Prostějova se má postavit Aleš Totter, dosavadní asistent českobudějovického Motoru. „Ponechám to bez komentáře. Po dohodě s vedením klubu budeme informace k novinkám v týmu poskytovat až během května,“ vyjádřil se sportovní manažer klubu Jiří Vykoukal. Ostatně i o jeho budoucnosti se v zákulisí spekuluje. Údajně by jej měl ve funkci nahradit Lukáš Luňák.

Kdo povede hokejisty Prostějova a stane se tak nástupcem Jiřího Šejby. Vedení klubu od rychlého vyřazení v předkole s Porubou z větší části mlčí a nevyjadřuje se ani k odchodům, natožpak příchodům či tvorbě realizačního týmu. Ostatně v zákulisí se navíc šeptá, že ani složení v těch nevyšších patrech by nemělo zůstat stejné. Velkým otazníkem je také financování LHK. Při předpokládaném snížení dotací z města a kraje bude oříškem zajistit minimálně stejný rozpočet jako v minulých sezónách. O jednom je ale jasno, Večerník zná jméno nového trenéra!

Lukáš Luňák, zástupce majitele, na otázky v souvislosti s novinkami v klubu vůbec nereagoval. „Mrtvého brouka“ dělal na konci uplynulého týdne i jeho otec Jaroslav. Sportovní manažer Jiří Vykoukal nás odkázal až na datum po 1. května. Klub sice tedy zatím o osobě lodivoda pro ročník 2021/2022 mlčí, dva na sobě nezávislé zdroje nám potvrdily, že oním vyvoleným se stane Aleš Totter! Ani u něj jsme však nepochodili. „Nemohu vám potvrdit žádnou informaci,“ zareagoval na dotaz Večerníku, zda právě on by měl být novým lodivodem Prostějova, formou SMS zprávy poté, co nebral mobilní telefon.

Za poslední dvě sezóny by byl nicméně Totter už čtvrtým trenérem (po Jiřím Vykoukalovi, Ladislavu Lubinovi a Jiřím Šejbovi - pozn. red.) na střídačce Prostějova. Devětačtyřicetiletý kouč má za sebou pestrou trenérskou kariéru, při níž trénoval i v Polsku a na Slovensku. Původně se specializoval spíše na juniorské celky, působil i v MHL u Tatranských vlků. Četné zkušenosti má jako hlavní trenér druholigových týmů, o něco méně jich je v roli trenéra v Chance lize – dosud působil na lavičce Berouna a Mostu. Poslední tři roky však může odškrtnout jako velmi úspěšné, coby asistent trenéra přispěl k posunu českobudějovického Motoru na vrchol první ligy a posléze k postupu do extraligy. V ní se ale Jihočeši trápili, když skončili s odstupem na posledním místě.

Pro Aleše Tottera půjde na Hané o novu a velkou výzvu. K roli hlavního trenéra se vrátí po zmíněných třech sezónách, navíc nastoupí k mužstvu, které se bude budovat z velké části od začátku.

Vývoj kolem realizačního týmu nicméně bude Večerník nadále bedlivě sledovat i v dalších týdnech. Nemusí jít totiž o jedinou změnu…