Hluché období nastalo letos v nižších fotbalových soutěžích. Vzhledem k nejistotě ohledně protikoronavirových opatření nadále většina klubů jen vyčkává. A změny v kádrech jsou minimální až žádné. Přesto ale pár klubů s novinkami přišlo. V obou případech se jedná o celky z I.B třídy Olomouckého KFS.

V případě Hané Prostějov jde zatím jen o možnou posilu, na Facebooku oddíl informoval, že by mělo jít o hráče z Brazílie. Blíže komentovat to ale nechtěl. „Zatím se jedná, že s námi začne trénovat. Měl by to být zkušenější hráč,“ sdělil pouze zdroj blízký klubu.

Konkrétnější obrysy má jiná hráčská novinka, která se týká Jesence-Dzbelu. Tým by totiž měl posílit čtyřiadvacetiletý Ctirad Jarma. Jako poslední působiště uvádí web Fotbalové asociace České republiky Hraničné Petrovice hrající třetí třídu. To už je ale hudba minulosti. „Ještě to není vyřešené. Je to hráč, který byl v Austrálii, vrátil se a chtěl by hrát u nás. Zatím nevíme, na jakém postu, ale původně je to záložník,“ konstatoval sekretář Jesence-Dzbelu Vladislav Matějka.

Zdá se tedy, že se škatulata začínají hýbat.