Rádi byste vyzkoušeli jízdu na některé ze tří trailových stezek v Jedovnici? Pokud byste na ně chtěli i s kolem vyrazit přímo z Prostějova, určitě vám pomůže cyklobus, který je od uplynulé soboty 17. dubna opět v provozu. O víkendu a svátcích by měl jezdit až do 28. září. 

Cyklobus je vybaven přívěsným vozíkem, jehož kapacita je 20 kol, cyklisté si kola ve vozíku uzamykají vlastními zámky. Loni tento speciální spoj poprvé vyrazil začátkem května, letos je to o dva týdny dříve. Výlet jím využijí pohodáři, kteří se nechají vyvézt na Drahanskou vrchovinu a sjedou na kolech zpět do Prostějova, nebo i sportovci, kteří mohou brázdit kopcovitý terén nejen na Drahansku či v oblasti Moravského krasu. Přitom se nabízí přímo v Jedovnici vyrazit na některou ze tří singletrailových stezek určených jak dětem, tak i skutečným fandům adrenalinu.

„Věříme, že počasí i uvolnění vládních protikoronavirových opatření umožní lidem stále více cestovat, sportovat a užívat si volných chvil. Po tak dlouhé době omezení si to všichni zaslouží,“ navnadila Alena Rašková, náměstkyně prostějovského primátora.

Právě Statutární město Prostějov na fungování cyklobusu finančně přispívá.