Nedodržení bezpečné vzdálenosti za vozidlem a také chvilková nepozornost byly příčinami srážky na silnici v Kralicích na Hané. Padesátiletý motorkář už nestihl zareagovat na brzdící vozidlo jedoucí před ním a zezadu do něj narazil. Při pádu se lehce zranil, ale přivolání sanitky s lékařem odmítl. Ošetřili ho tedy hasiči.

 

V pátek 7. května o dvaadvacáté hodině se stala dopravní nehoda v Kralicích na Hané. „Řidička středního věku jela po ulici Háj vozidlem značky Toyota směrem na Prostějov. Před ní jelo jiné vozidlo, které začalo odbočovat vlevo, a proto žena přibrzdila. Za ní jel v tu dobu padesátiletý řidič na motocyklu a nedodržel bezpečnou vzdálenost. Tím pádem se mu na krátkou vzdálenost už nepodařilo bezpečně zastavit, narazil zezadu do auta a upadl na silnici i s motorkou. Na místě nehody policisté nezjistili, že by některý z řidičů řídil pod vlivem alkoholu,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Nehoda si naštěstí vyžádala pouze drobné zranění padesátiletého muže. „Motorkář se lehce zranil, ale přivolání záchranky odmítl a nechal se na místě jednorázově ošetřit pouze osádkou vozidla Hasičského záchranného sboru. Materiální škoda byla předběžně odhadnuta na padesát tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření policistů prostějovského dopravního inspektorátu,“ dodala Zajícová.