Prostějovsko, ráj hostinců. Svého času o historii hostinských zařízení napsal knížku třeba Tomáš Vincenec. Ta ale už vyšla více než před desetiletím. Od té doby se počet stravovacích a nápojových zařízení nepochybně zvýšil a mnohé podniky se docela změnily. A s nimi i jejich zahrádky. Chcete takovou, kde je dobře pozorovatelný cvrkot na ulici? Nebo dáváte přednost klidu či přírodě? V Prostějově je možností opravdu hodně.

Rozhodli jsme se tak pro vás vybrat některé zajímavější, hezčí nebo méně obvyklé zahrádky. Jde o subjektivní výběr, jistě si vybavíte i mnohé jiné. Nicméně zde je pár tipů, kde zažít pěkné nebo netradiční prostředí.

Kavárna kino Metro 70

Od loňského roku funguje pod kinem i kavárna. A ta má rovněž přímo před vchodem do kina zahrádku. Kromě toho, že vás zde čeká široká škála zákusků, limonád i alkoholických nápojů stejně jako regionálních dobrot, dočkáte se na zahrádce velmi příjemného prostředí. Okolí kina patří dlouhodobě k nejúpravnějším plochám veřejné zeleně v Prostějově. A z celého místa vyzařuje pohoda.

Club 27

Jen kousek odsud narazíte na další příjemné, i když nenápadné místo. Letní zahrádka je zde „zastrčená“ na podlouhlém dvorku směřujícím k zadním traktům domů. Pro milovníky starých uliček něco skvělého. Obzvlášť když přímo nad hlavami jsou pavlače a různé můstky přes dvorek. Atmosféru během večerů ozvláštňují rozvěšené žárovičky.

U Chmelů

Patří k tradičním restauracím. A proto už zde mnoho lidí mohlo ocenit pěknou zahrádku s příjemnou atmosférou. Zdobí ji nejen dřevěná konstrukce střechy, ale zejména zeleň, květiny a taky fontánka. Rozhodně patří k nejhezčím letním zahrádkám restaurací ve městě.

U Anděla

Sad legendární zahrádka, kde je podobně jako třeba u bistra Hloučela pro děti skoro ráj. Spousta atrakcí, hraček, a to vše na dohled snad ostražitých rodičů. U Anděla je klasická hospoda „čtyřka“, která zde je více než dvacet let. Za tu dobu se ovšem třeba zahrádka proměnila hodně k lepšímu.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & LETNÍ ZAHRÁDKY najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 14. června