Pětasedmdesáti let se 30. května dožil Zdeněk Zachar, dlouholetý funkcionář kralického fotbalu a někdejší prezident klubu FC Kralice na Hané, v němž působí dosud. „Při vstupu do kopané jej léta sponzoroval a také působil jako prezident klubu, člen výboru, kde působí dodnes, a později i jako hospodář.

V soutěžním ročníku 1998/99 odkoupil pro kralické fotbalisty zpět ztracený krajský přebor, ve kterém působí FC dodnes,“ řekl k přínosu Zachara pro klub jeho kolega z kralického fotbalového klubu Jiří Svozil. V období Zacharova prezidentování se ale také stavělo a pracovalo v zázemí. „Za jeho působení byla provedena přestavba šaten, které byly rekonstruovány, přistaveny byly ještě další dvě a klubovna. Dále bylo vybudováno tréninkové škvárové hřiště a elektrická přípojka do šaten,“ vysvětlil Jiří Svozil. Vyslovil rovněž přesvědčení, že si pamětníci určitě vzpomenou na některé akce pořádané pod vedením Zdeňka Zachara. Mezi ně patřily například zimní fotbalové turnaje, fotbalové plesy, večírky na ukončení sezóny a hlavně zájezdy na mezinárodní turnaje do slovenské Rovinky.

V okrese působí jako člen okresního výboru ČUS (České unie sportu). Legendární fotbalový činovník se přitom „nevyhnul“ ani některým oceněním. Například „Za dlouholetou úspěšnou práci pro fotbal v Olomouckém kraji“ a naposledy loni „Za dlouholetou práci a přínos k rozvoji sportu“. K půlkulatinám mu vše nejlepší, zdraví, spokojenost a radost ze života přejí všichni fotbalisté a fotbaloví přátelé a kamarádi.