Před necelými třemi roky otevřeli kompletně opravenou sokolovnu. Nyní se mohou lidé z Tištína těšit z dalšího moderního sportoviště. V těsné blízkosti zdejší fotbalové arény vyrostla hned dvě nová venkovní hřiště. První z nich je určeno pro míčové sporty, na druhém pak budou dovádět zejména děti.

 

 Fotbalové hřiště v Tištíně bylo proslulé svojí nakloněnou rovinou. Tu se v průběhu uplynulého roku podařilo srovnat, takže fotbalisté by už na podzim měli hrát za regulérnějších podmínek. Není to však zdaleka jediná novinka. Od poloviny června sem mohou lidé kromě kopané vyrazit také na florbal, basketbal, volejbal, tenis či badminton.

„Myšlenka, že by se tu něco mělo postavit, vznikla už před více jak padesáti lety. Tehdy se hovořilo o tom, že by mohlo vzniknout koupaliště. To nakonec bylo vybudováno v sousední obci. My jsme nyní velice rádi, že sporty jako florbal, volejbal a další, které se už trvale zabydlely v naší sokolovně, bude nově možné provozovat i pod širým nebem,“ pochvalovala si starostka Tištína Alena Wagnerová.

Víceúčelové hřiště má rozměry 36 x 18 metrů, dětské hřiště pak má řadu atraktivních prvků a nechybí ani nářadí na cvičení tzv. workout. Kromě místních se tu budou moci zastavit i lidé projíždějící po nedaleké oblíbené cyklostezce vedoucí v místech bývalé železniční tratě mezi Nezamyslicemi a Morkovicemi-Slížany. Celkové náklady na vybudování obou hřišť činily zhruba 5,6 milionu korun, obci se na ně podařilo získat dotaci ve výši 4,1 milionu korun.