V závěru června Večerník informoval o naprosto bezbožném činu v té době neznámého pachatele, který v kostele Povýšení svatého Kříže okradl osmdesátiletou ženu. Ta se právě modlila a nedávala si tak pozor na své cennosti. Dobrou zprávou je, že policisté už straku dopadli, je jí mladá žena z Ostravy. A ta má na svědomí ještě mnohem víc lotrovin!

„Prostějovští policisté sdělili podezření z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku třiatřicetileté ženě z Ostravy, která páchala majetkovou trestnou činnost na Prostějovsku. Bylo jí prokázáno šest skutků, kterých se dopustila v období od začátku května do 27. června. Poslední krádeže se dopustila v kostele na Filipcově náměstí v Prostějově, po které byla zadržena přivolanou hlídkou. Pokusila se okrást ženu, jež se v kostele modlila a vedle sebe měla položenou kabelku s peněženkou s finanční hotovostí několika tisíc korun a platební kartou,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci. 

Ve všech předešlých případech využila zatčená Ostravanka v prostějovských marketech nepozornosti zákazníků, které okradla buď o celou tašku, nebo vzala jen lehce dostupnou peněženku. „Okradení zákazníci většinou přišli o peníze, osobní doklady a platební karty. Celková škoda, kterou napáchala, byla vyčíslena na necelých 26 tisíc korun. Trestní stíhání podezřelé ženy bude vedeno na svobodě. Vzhledem k tomu, že se jedná o ženu s bohatou trestní minulostí, hrozí jí za uvedené jednání až tříletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Miluše Zajícová.