Na střední Hané hlásí vznik nového sportovního klubu, tentokrát lukostřeleckého. K Prostějovu nebo Kostelci na Hané se v červnu přidaly také Němčice nad Hanou. Tamní Kroužek lukostřelby Orion je nyní oficiálně zapsaným klubem a členem lukostřelecké asociace.

 

„Jsme oddílem 3D lukostřelby, který dosud na Prostějovsku nebyl. Jde o tradiční lukostřelbu v terénu, takzvanou instinktivní. Máme luky, kde se střílí buď dřevem, nebo reflexní, s karbonovými šípy. To vše bez mířidel,“ prozrazuje za vedení klubu Antonín Bartošík.

Lukostřelba v Němčicích nad Hanou ovšem není nic nového. Jak Bartošík připomíná, oddíl fungoval neoficiálně už dříve. „Kroužek je zde tři roky. Nyní jsme se ale rozhodli udělat klub, který bude mít IČO, získá možnost se zapojit do některé z asociací a taky možnost získat dotace,“ vyjmenoval praktické stránky nového statusu.

Oddíl by měl i nadále působit pod Střediskem volného času Orion. „Je u nás kolem třicítky členů, a to od devíti let až skoro po důchodový věk. Bylo nás i šestatřicet, pak ale přišla korona a všechno se nějak zvrtlo. Pár lidí prostě zlenivělo,“ poznamenal Bartošík.

Řadu organizačních záležitostí mají podle všeho němčičtí lukostřelci ještě před sebou. Už nyní ale pořádají závody, poslední proběhl právě v červnu. „Nová sezóna nám ale začne až po prázdninách. První závod děláme v říjnu, jezdíme také na Moravský zemský pohár,“ zmiňuje některé budoucí akce klubu Antonín Bartošík.