Netrvalo to příliš dlouho a po dvou kolech tu máme prvního odpadlíka z fotbalových soutěží. Spekulovalo se nad tím, že by měl do Kojetína zamířit Zdeněk Zlámal, vynikající brankář se zkušenostmi nejen z České ligy, ale také ze zahraničí. Jenže konečný výsledek Kojetína? Dvě porážky a odstoupení z I.A třídy Olomouckého KFS?! Tím by se však zřejmě nemuselo končit a nedostatek hráčů pociťují i některé regionální kluby.

První jaro s covidem ještě neznamenalo velký odliv hráčů, druhý tvrdý lockdown od podzimu do konce jara už však tak jednoduchý nebyl. Drtivá většina klubů jisté odchody hlásila, a to se nebavíme o přestupech. Čím nižší soutěž, tím byl pokles znatelnější. Vypovídá to také o tom, že věkový průměr je soutěž od soutěže vyšší. Starší hráči už se zkrátka po delší pauze vracet nechtějí.

A odehrát v dnešní rychlé době sezónu s patnáctičlenným kádrem je téměř nemožné. Přijde zranění, nemoc, práce, rodinné akce a už to nelze dát dohromady. Fotbal tak zatím přežil okamžitý úbytek klubů, který se čekal razantnější. Teď však postupně nastává období, kdy to půjde „látat“ čím dál hůře.

Vypovídá to také o tom, že věkový průměr je soutěž od soutěže vyšší. Starší hráči už se zkrátka po delší pauze vracet nechtějí. (Když starší hráči nechtějí hrát, tak asi hrají mladší. Proto je průměr vyšší?)