Velice pestrou přípravu mají od jejího začátku v polovině letních prázdnin mládežnické volejbalistky VK Prostějov. Důležitou součástí tréninkového procesu přitom bylo pětidenní soustředění v Karlově pod Pradědem.


„V Jeseníkách jsme byli od 9. do 13. srpna s ubytováním v hotelu Eden, který patří ke Kamzíku. Zúčastnily se juniorky, kadetky a starší žákyně, jež pracovaly hlavně na kondici a vedle toho každý den aspoň část programu i na volejbalových věcech,“ prozradil šéftrenér mládeže ve vékáčku Aleš Novák.
Většinu času v Karlově, na Malé Morávce i v okolí trávily talentované Hanačky venku pod širým nebem. „Kromě pilování individuálních herních činností to bylo především o nabírání fyzičky. To znamená kruhové tréninky s různými kondičními cvičeními, posilování a běhání, zejména v terénu do kopce na čas s každodenním posouváním limitů,“ popsal Novák.
Svěřenkyně dostaly pořádně zabrat. „Holky to měly hodně náročné, ale vše výborně zvládaly díky dobrému přístupu i atmosféře a taky skvělé regeneraci, pro kterou jsou v Kamzíku super podmínky. Bazén, wellness, paráda,“ pochvaloval si Novák. „Stěžejní bylo i to, že nám perfektně vyšlo počasí. Tím pádem jsme odtrénovali všechno podle plánu.“
Po návratu do Prostějova pokračovala příprava v domácím prostředí, leč nyní přichází další náplň mimo Národní sportovní centrum PV. „V sobotu 21. srpna si juniorky i kadetky zahrají na turnaji v Olomouci. A od neděle 22. do pátku 27. srpna bude následovat soustředění v Bozeňově s tréninkovým programem opět převážně kondičním ve venkovních prostorech,“ navázal Aleš Novák ještě před uplynulým víkendem.
Tenhle kemp je určen pro veškeré věkové kategorie vyjma juniorek. „Ty zůstanou doma pod vedením Mirka Čady a Luboše Petráše. Bozeňov mají hlavně naše nejmladší hráčky z přípravky a mladších žákyň jako takový ostrý start po předchozím delším volnu, společně s nimi tam dostanou do těla i starší žákyně a kadetky,“ upřesnil Novák.
Žákovské kategorie se následně zúčastní turnaje ve Svitavách (sobota 28. srpna), načež přijdou na řadu dvě větší přípravná klání U19 a U17. „Od 3. do 5. září absolvují juniorky turnaj v Plzni a ve stejném termínu pořádáme v hale NSC Prostějov turnaj kadetek, při kterém náš tým změří síly s VAM Olomouc, Olympem Praha a Plzní. Akci otevře v pátek 3. září od 18.00 hodin hanácké derby,“ informoval Novák.