Tohle už je za dveřmi. V dohledné době by se stavební firma měla pustit do úprav prostranství před školou na Husově náměstí. Náklady na stavbu by měly vyjít na zhruba 5,2 milionu korun. Potřebné finance bude schvalovat v úterý 7. září zastupitelstvo, před nedávnem přitom již dali akci „zelenou“.

Prostor v okolí bývalé základní školy se zcela změní. „Půjde nejen o využití takzvané modrozelené infrastruktury, ale vznikne zde i kulturní prostor pro studenty střední školy ART ECON, pravděpodobně také venkovní stage pro divadlo Point,“ uvedla již dříve náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov).

Po výběrovém řízení je již jasné, že stavební práce za cca 5,2 milionu korun bude provádět prostějovská firma R&G Zesta. „Na tomto prostoru dojde k úpravě okolí školy jak na budovách, tak změnou projdou okolní plochy, chybět nebudou ani sadové úpravy se zpevněným terénem. Vzniknou zde například sedací schody, dřevná pergola, plťový chodník coby molo, umístěny budou stojany na kola a také odpadkové koše. Chybět nebudou sadové úpravy,“ konkretizoval novinky Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora statutárního města Prostějov.