O trenéra Jiřího Jarošíka se zajímají v nejvyšší lize. S takovou zprávou přišel minulý týden deník Sport. Konkrétně informoval, že by prostějovský trenér, pro něhož je to v Prostějově druhá druholigová štace, by mohl zamířit do Liberce. Ten se nakonec rozhlédl jinde. Jedno je však jisté, o současného lodivoda eskáčka je zájem. Což potvrdil i předseda 1.SK Prostějov František Jura.

„Nějaký telefon proběhl, ale pouze ve formě dotazů. Konkrétně jsme to neřešili. Pak se Liberec rozhodl jinak, žádná nabídka tak na stole nebyla,“ uvedl pro Večerník. „V tuto chvíli by pro nás nebylo úplně šťastné měnit trenéra. Kdyby ligová nabídka byla, kouč by chtěl odejít, tak bych ho uvolnil. Slib tam padl, už když jsme podepisovali smlouvu, tak bych ho dodržel,“ prozradil František Jura.

Eskáčko přitom takto přišlo o trenéra už na jaře. Krátce po posledním soutěžním klání s Blanskem odchod ohlásil tehdejší kuč Pavel Šustr. „Jak jsem měl dohodu s trenérem Šustrem, když přijde ligová nabídka, tak stejnou mám s Jirkou Jarošíkem,“ zopakoval první muž prostějovského fotbalu. „Samozřejmě vůbec by mě to netěšilo. S Vyškovem jsme to sice teď nezvládli, ale naše zápasy do té doby parametry měly,“ míní Jura. Přitom dodává, že zadarmo by se případný odchod nekonal. „Je pravdou, že Jirka má smlouvu. Takže kdybychom ho uvolnili, tak bychom stejně jako u Pavla Šustra nějakou kompenzaci chtěli. Ale žádnou částku, která by přesun mohla zhatit,“ vysvětlil svůj postoj předseda klubu. Jak se však zároveň ukazuje, odchod Jiřího Jarošíka zatím není na pořadu dne. Liberec angažoval Luboše Kozla, žádné další nabídky prý nemá.