Jedním z progresivních mladých hráčů s potenciálem, kteří v létě přišli do hokejového LHK Jestřábi Prostějov, byl i třiadvacetiletý útočník František Wágner. Teď už však v hanáckém klubu nefiguruje, vedení se s ním zkraje minulého týdne dohodlo na ukončení vzájemné spolupráce.

„Franta šel v posledních letech výkonnostně nahoru, minulou sezónu měl v Kadani velice dobrou. Proto jsme ho chtěli a věřili, že v našich barvách se bude dál zlepšovat, že pomůže mančaftu,“ vzpomínal na nemalá očekávání sportovní manažer elhákáčka Jiří Vykoukal.

Oboustranně slibné představy ale rozmetaly zdravotní komplikace s lýtky. „Od začátku přípravy tam bylo zranění, které se dlouho neléčilo, a Franta byl pořád na marodce. Potom naskočil do utkání se Šumperkem, načež si zdravotní problém obnovil,“ popsal Vykoukal vývoj situace.

Za daných okolností posléze oddíl i samotný plejer dospěli k dohodě, že Wágner v prostějovských službách skončí. „Bohužel to dopadlo takhle, ztráta Franty nás opravdu mrzí. Ovšem nejsme v situaci, kdy bychom si mohli dovolit ho držet za každou cenu bez ohledu na veškeré okolnosti,“ upřesnil Vykoukal se závěrečným dovětkem: „Přejeme mu hlavně brzké uzdravení a hodně štěstí v další kariéře.“