Zlatým hřebem devětatřicátých Hanáckých slavností v Prostějově byl koncert skupiny Fleret se Zuzanou Šulákovou. Prostějované si z minulosti budou určitě pamatovat vystoupení této folkrockové kapely společně s nestorkou valašských písní Jarmilou Šulákovou. Ta však v únoru 2017 zemřela po krátké nemoci ve věku 87 let. Dcera Zuzana je podle mnohých hudebních kritiků její věrnou kopií a s Fleretem přijela v neděli do Prostějova.

Skupina Fleret jednoznačně patří mezi legendy na naší hudební scéně. Svým osobitým, originálním a neopakovatelným projevem baví fanoušky po celé zemi a také daleko za hranicemi. Během 37 let své existence natočila více než patnáct alb a může se pochlubit téměř 180 písničkami, kdy nejedna z nich doslova zlidověla. „Flerety poslouchám už desítky let, jejich písničky mě vždycky vezmou za srdce. Osobně si pamatuji, když tady na hodech vystupovali v roce 2016 i s paní Jarmilou Šulákovou. To byl krásný zážitek. Těším se ale i na její dceru, je, jako by paní Jarmile z oka vypadla, když byla mladší,“ řekla Večerníku pár minut před vystoupením Fleretu se Zuzanou Šulákovou pětašedesátiletá Marie Otrubová z Prostějova.

A vystoupení kapely Fleret se Zuzanou Šulákovou, které uzavíralo letošní Hanácké slavnosti v Prostějově, stálo opravdu za to. Muzikanti zazpívali své největší hity, které vytleskávaly stovky diváků na prostějovském náměstí. A obrovský aplaus se nesl náměstím i ve chvíli, kdy kapelník Zdeněk Hrachový předem upozornil, že písničky posílá zároveň do nebe Jarmile Šulákové. „Ona se na nás dívá a drží nám palce,“ pronesl dojatě kapelník Fleretu.