Poslední přátelské duely před začátkem nového ročníku UNIQA extraligy žen ČR absolvují volejbalistky VK Prostějov na přípravném turnaji Tomi-Remont Cup 2021 v Olomouci. Ten hostí tamní Sportovní hala Univerzity Palackého od čtvrtka 16. do soboty 18. září.

Na rozdíl od předchozích ročníků tohoto klání, jež hrálo minimálně osm družstev, je letošní edice účastnicky skromnější. Vedle prostějovského týmu nastoupí samozřejmě domácí UP Olomouc, dále „spřátelený“ Sokol Šternberk a ambiciózní Olymp Praha.

„Půjde o zápasové vyvrcholení naší přípravy na sezónu. Proto jsme rádi, že narazíme na dva opravdu silné české kluby, Olomouc i Olymp loni patřily do absolutní ligové špičky. Uvidíme, jak na tom budou po letních změnách v hráčských kádrech – což ostatně platí rovněž v našem případě,“ odtušil hlavní kouč vékáčka Miroslav Čada.

„Narazíme také na Šternberk, se kterým se následně střetneme i v úvodním kole soutěže. Tím pádem máme jak my, tak oni šanci trochu blíže poznat aktuální složení a fungování týmů. Nepředpokládám však, že by obě strany plně odkryly své karty,“ pousmál se Čada.

Jeho svěřenkyně vstoupí do Tomi-Remont Cupu v pátečním odpoledni proti pořádajícímu úpéčku, načež v sobotu odehrají dva mače – dopoledne s pražským výběrem a odpoledne proti Šternberku. „Pochopitelně budeme chtít předvést co nejlepší výkony, abychom se dobře naladili na extraligový start,“ nebere Čada přípravnou akci na lehkou váhu. 

PROGRAM TOMI-REMONT CUPU 2021

čtvrtek 16. září: 16.30 hodin UP Olomouc – Sokol Šternberk

pátek 17. září: 15.00 hodin UP Olomouc – VK Prostějov, 17.30 hodin Sokol Šternberk – Olymp Praha

sobota 18. září: 10.00 hodin VK Prostějov – Olymp Praha, 15.00 hodin Sokol Šternberk – VK Prostějov, 17.30 hodin UP Olomouc – Olymp Praha.

Všechny zápasy klasicky na tři vítězné sety.